De paarden

Maak kennis met de kudde

Limmerik (2001)

Lim heeft in het verleden met plezier als rijpaard gewerkt. Hij is in zijn leven meerdere malen verhuisd, wat niet altijd goed uit heeft gepakt. Inmiddels is hij gesetteld en tot rust gekomen bij Stal Zus & Zo. Lim leeft sinds eind 2018 samen met Sel; een bijzondere vriendschap die zich aan het ontwikkelen is. Lim is gevoelig, aandachtig en heeft een goed hart. Dat maakt hem uitstekend geschikt voor zijn werk!

Selena (1999)

Sel heeft als sportpaard in de dressuurring goed gepresteerd. Ook heeft ze 3 veulentjes groot gebracht waarvan Diva nog op stal woont. Na een vriendschap van 18 jaar met haar maatje is ze nu samen met Limmerik. Samen hebben ze een mooie vriendschap opgebouwd. Selena is betrouwbaar, heeft een enorme will to please maar ze is ook snel van snel van haar stuk. Met de juiste benadering gaat ze voor je door het vuur!

Saar (2007)

Saar is door haar vorige eigenaren niet eerlijk behandeld. Ze werd in haar opleiding hard geslagen en gedwongen. Bij Stal Zus & Zo is ze tot rust gekomen en heeft ze zich ontwikkeld tot wie zij nu is. Saar is sociaal en bij andere paarden neemt zij meestal de leiding. Saar heeft een sterk ontwikkelde wil. Ze laat zich niet snel iets opleggen en komt op voor wat ze waard is. Saar laat je goed merken wanneer je teveel van haar vraagt of haar teveel dwingt.

Ramis (2005)

Ramis is geboren bij Stal Zus & Zo. Hij houdt enorm van mensen, geniet van aandacht en troost je graag. Ramis heeft een mooie carrière in de sport gehad en ook zijn huidige werk als coachpaard doet hij geweldig. Hij is eerlijk, geduldig en geeft je graag veel inzicht waar je in je dagelijks leven tegen aanloopt.

Diva (2008)

Diva is de dochter van Selena en zij is geboren bij Stal Zus & Zo. Diva leeft samen met Jura en Elita in een eigen kudde die we op stal de buitengroep noemen. Deze groep leeft 24/7 buiten en met elkaar. Daardoor is deze groep paarden goed op elkaar ingespeeld en zijn zij heel natuurlijk in hun gedrag. In veel gevallen doen zij het werk van een coachingspaard als groep. Ieder paard neemt een rol en laat zien waar jij mee struggled.

Jura (1991)

Jura is één van de oudste paarden op Stal Zus & Zo. Ze is in 2009 gekomen en heeft zich daarvoor lange tijd eenzaam gevoeld. Op stal heeft zij zich ontfermd over de jonge paarden en zij heeft zich ontpopt als een super nanny. Samen met Elita en Diva werken zij als coachingspaarden graag samen. Jura is eerlijk, treedt niet graag op de voorgrond en is heel steady.

Elita (2008)

Elita is als jong paard aangekocht door Stal Zus & Zo. Elita heeft met werken altijd veel plezier en doet enorm haar best. Ze is echt cool te noemen en niet snel van haar stuk te krijgen. Ze heeft kwaliteiten om een leider van een kudde te zijn. In de buitengroep staat ze echter onderaan. Het zal haar een worst wezen. Als het nodig is dan is ze de poortwachter en houdt vreemde paarden buiten de groep. Elita is ontzettend lief, betrouwbaar en eigenwijs. Samen met Diva en Jura is ze van grote waarde in de coachingskudde.

Rapido (1998)

Rappie mag sinds 1,5 jaar van zijn pensioen genieten na een lange carrière als rij- en wedstrijdpaard. Rappie houdt van mensen. Hij vindt aandacht heerlijk. Hij is goed gemutst, vrolijk, maar heeft niet altijd even veel geduld. Met andere paarden kan hij het goed vinden, al is hij ook gesteld op zijn eigen ruimte en privacy.

Orinoco (1985)

Orinoco was al een oude dame toen ze bij Stal Zus & Zo kwam wonen en niemand ging er van uit dat ze zo oud zou worden. Ze heeft een heel hoge leeftijd die zeldzaam is te noemen. Orinoco is dol op andere paarden en ze kan met iedereen overweg. Mensen moeten haar vertrouwen verdienen. Orinoco is een doorzetter: ze geeft niet op, blijft plezier in het leven hebben en vecht zich altijd weer terug als ze in lappenmand is beland. Ze is vrolijk, ondernemend en eigenwijs.

Kyra (1999)

Kyra heeft de eerste jaren van haar leven gewerkt als tuigpaard. Daarna is ze korte tijd ingezet als manegepaard. Ze genoot van ritjes van ruiters op haar rug, die nog nooit op een paard hadden gezeten. Zij zorgde er echt voor dat niemand van haar rug viel. Ze haalt geen voldoening uit hard werken en presteren. Ze is in dat op zicht liever lui dan moe. Een prima eigenschap voor beginnende ruiters. Sinds 3 jaar is ze bij Stal Zus & Zo.

Na het recent overlijden van haar vorige maatje maakt ze nu deel uit van het groepje van Saar en Ramis. En wat heeft ze hier haar plek gevonden. Vanaf de eerste minuut klikt het tussen deze drie paarden. Kyra staat het laagst in rang en voelt zich daar heel gelukkig bij. Voor haar voelt het veilig dat anderen de leiding hebben en zij zich geen zorgen hoeft te maken.

© 2020 - Praktijk voor Non-Verbale Therapie - Algemene voorwaarden & Privacyverklaring