top of page
Coachen met paarden

Aarden met paarden

Coachen met paarden, ook wel Equine Assisted Coaching, is een methodiek waarbij paarden ingezet worden om de gelegenheid te geven ervaringsgericht te leren en te profiteren van de feedback die een paard daarbij kan geven. Deze methodiek is passend bij zowel coaching- als therapietrajecten.

Ervaringsgericht

Tijdens coachsessies met paarden sta jij centraal en leer je over jezelf. Bewustwording is hierbij van belang: je denken, voelen en gedrag zijn leidend én van invloed op het paard. Paarden denken niet in goed en fout en oordelen niet. Ze reageren direct en intuïtief op de signalen die wij uitzenden. Hiermee geven ze ons de ruimte om onszelf een spiegel voor te houden en tot nieuwe inzichten te komen. De kern van het probleem, maar ook de oplossing ervan, zit in jezelf. Leren door te doen, ervaren en voelen!

Wat maakt paarden zo geschikt?

Een paard:​

  • Heeft geen waardeoordeel

  • Is een prooidier; alert, sensitief en opmerkzaam

  • Reageert direct op onze eigen signalen en ons eigen handelen

  • Communiceert met lichaamstaal

Tijdens de coachsessies met paarden doe je verschillende activiteiten met of bij de paarden. Alle activiteiten vinden plaats naast de paarden, dus nooit óp een paard. Je hebt geen ervaring met paarden nodig. Ben je huiverig om de bak in te stappen en vind je het spannend? Geen probleem, we volgen jouw tempo.

IMG_4137.JPG
lim op pad.JPG
bottom of page